Povodom 50. obljetnice Zavoda za dentalnu antropologiju Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Znanstveni simpozij dentalne antropologije

Zagreb, 9-11. lipnja 2016 (DASS Zagreb 2016)


 

Pismo dobrodošlice

 

Poštovani kolegice i kolege, dragi prijatelji,

u 2016. godini navršava se 50 godina postojanja i djelovanja Zavoda za dentalnu antropologiju Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Povijest Zavoda isprepletena je s poviješću i kulturom Hrvatske, koje čine dio europske kulturne baštine. Ovaj veliki jubilej želimo obilježiti znanstvenim simpozijem pod nazivom „Dentalna antropologija – povijesni osvrt i suvremeni trendovi“, koji će se održati u Zagrebu od 9. do 11. lipnja 2016. godine.

Veliko nam je zadovoljstvo i čast najaviti goste predavače. Profesor G. Richard Scott sa Sveučilišta u Nevadi, Reno, SAD, održat će cjelodnevnu radionicu Arizona State University dentoantropološkog sustava. Teme iz područja dentalne antropologije otvorit će naš uvaženi gost profesor Kurt W. Alt s Dunavskog privatnog sveučilišta, Austrija, i Sveučilišta u Baselu, Švicarska. Naš dragi prijatelj, učitelj i dugogodišnji gost profesor Tore Solheim sa Sveučilišta u Oslu održat će predavanje o procjeni dentalne dobi. Svečana sjednica bit će posvećena povijesti Zavoda. Preliminarni program je dostupan a ostale podatke redovito ćemo dopunjavati.

U ime Organizacijskog odbora simpozija pozivam vas da nam se pridružite i sudjelujete sa svojim izlaganjima, te da naš jubilej zajedno učinimo međunarodnim festivalom dentalne antropologije i povijesti stomatologije.

Želimo vam srdačnu dobrodošlicu!

Jelena Dumančić

Predsjednica Organizacijskog odbora